2011. július 27., szerda

Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások számára

Kódszám: TÁMOP-2.1.3.A-11/1
Pályázat célja: A pályázat olyan mikro- és kisvállalatok projektjeit kívánja támogatni, amelyek az Új Széchenyi Terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöld gazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés) kapcsolódóan gazdaságfejlesztési támogatást nyertek, és a beruházással kapcsolatban konkrét képzési igényük merül fel.
Pályázók köre: A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a pályázó az Új Széchenyi Terv keretében 2011 és 2013 között meghirdetett gazdaságfejlesztési, beruházási pályázat tárgyában támogatói döntésről szóló értesítéssel rendelkezzen.
Az alábbi, devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő szervezetek pályázhatnak:
·   jogi személyiségű vállalkozások
·   jogi személyiség nélküli vállalkozás, kivéve a külföldi székhelyű vállalkozás fióktelepe
·   non-profit gazdasági társaság
A jelen pályázati kiírás keretében konzorciumok nem pályázhatnak.
Mikro vállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amely 10-nél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves árbevétele és/vagy éves mérlegfő összegének értéke nem haladja meg a 2 millió eurót.
Kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amely 10-nél több, 50-nél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves árbevétele és/vagy éves mérlegfő összegének értéke nem haladja meg a 10 millió eurót.
A támogatás összege:
A jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege: maximum 5 millió Ft. Az elnyerhető támogatás alsó határára nincs korlátozás.
(A pályázó működési támogatásnak nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban (vissza nem térítendő támogatásban) részesül.)
A támogatás intenzitása:
Amennyiben a pályázó csekély összegű támogatásként igényli a támogatást, úgy az intenzitás 100%, tehát valamennyi elszámolható költség maximális intenzitással támogatható. A támogatási intenzitás mértéke csekély összegű támogatás esetén 100%
Amennyiben a pályázó nem jogosult a de minimis támogatás igénybevételére:
A maximális támogatási intenzitás általános képzés esetén az elszámolható költségek 60%-a, speciális képzés esetén az elszámolható költségek 25%-a.
Ez az intenzitás az elszámolható költségek 80%-ának megfelelő maximális támogatási intenzitásig növelhető a következők szerint:
a) 10 százalékponttal a fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű munkavállalóknak nyújtott képzés esetén,
b) 20 százalékponttal, ha a támogatást mikro- és kisvállalkozásoknak nyújtják.
Tehát speciális képzés esetén a maximális támogatási intenzitás 55%, míg általános képzés esetén 80% lehet.
Az önrészbe nem számolható bele az államháztartás alrendszereiből kapott támogatás.
A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től lehetséges. A pályázatok benyújtása és elbírálása folyamatos.
További információk:
Themis Iroda Kft.
Tel.: 30/205-5653

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése